Actief

De locatie Actief is gelegen op het erf van de boerderij. In een rustige, landelijke omgeving. In een gezellige, ontspannen sfeer ontvangen we hier onze deelnemers. De locatie biedt mensen met (beginnende) geheugenproblemen, die behoefte hebben aan gezelschap, activiteiten en lotgenoten contact, een zinvolle dagbesteding. Tijdens uw aanwezigheid bij Actief heeft de eventuele partner of mantelzorger even wat ruimte voor zichzelf.

Actief biedt activiteiten die in een huiselijke sfeer plaatsvinden, maar ook bestaan uit het samen er op uit trekken. Activiteiten ondernemen waar natuur en cultuur centraal staan. Er worden zowel binnen- als buitenactiviteiten aangeboden. Ook worden er excursies georganiseerd, natuurwandelingen gemaakt, musea bezocht, muzikale optredens bijgewoond of wordt er een kopje koffie gedronken in een gezellige gelegenheid.

 

“We trekken er veel op uit. We zijn overal al geweest.
Naar het Afrika Museum en het Horsterpark.
Maar we gaan ook wel eens picknicken aan de Rijn.”.

De activiteiten bieden de deelnemer een afwisselend invulling van de dag en de mogelijkheid om het sociale netwerk te vergroten. Daarnaast is de begeleiding erop gericht om praktische, fysieke en mentale vaardigheden te onderhouden. Tussen de middag is er een gezamenlijke lunch.

Dagprogramma en mogelijke activiteiten bij Actief

Iedere morgen ontvangen we onze deelnemers in onze gezellige huiskamer, waar men onder het genot van een vers kopje koffie of thee met elkaar kan bijpraten, lachen en de dag doornemen. Na de ontvangst vertrekt u naar een activiteit, zoals:

Deelnemer aan het woord

‘Het is voor mij net een schoolreisje’
Hij heeft een lichte vorm van dementie. Daar doet Adam Brunsveld (78) helemaal niet geheimzinnig over. Hij is juist blij dat zijn echtgenote merkte dat er iets aan de hand was. “Ik werd thuis steeds passiever en had nergens zin in. Ik had ook last van mijn geheugen. Nu ik Nova Actief bezoek gaat het veel beter.” Adam Brunsveld is een spraakwaterval. Hij heeft het naar de zin bij Nova Actief. Hier krijgen mensen dagbesteding in de vorm van activiteiten, waarbij natuur en cultuur centraal staan. Op deze manier wordt de mantelzorger thuis ontlast, anderzijds krijgen de cliënten structuur en een leuke dag. Adam Brunsveld: “We beginnen iedere dag met koffie en een leuk gesprek. Dat huiskamergevoel is gezellig. Dat komt ook door de fijne begeleiders. We worden hier echt in de watten gelegd. Ik kom hier iedere dinsdag en donderdag en we maken altijd een uitje. Bij vies weer gaan we naar een museum en bij mooi weer maken we een wandeling of gaan we picknicken. Vandaag bezoeken we de kunstroute in Hummelo. Ik heb er zin in.” Vanaf de eerste dag voelt Adam Brunsveld zich thuis bij Nova Actief. “Ik maak makkelijk contact. Op de fabriek waar ik vroeger werkte, noemden ze mij de babbelaar. Dat doe ik hier ook. Iedere keer is het weer een verrassing waar we naar toe gaan. We zijn al naar het Pluimveemuseum en Fort Pannerden geweest. En de Posbank vond ik helemaal geweldig. Het is voor mij net een schoolreisje, haha. En het leuke is dat de begeleiders foto’s en een verslagje sturen naar de familie, zodat we er thuis ook nog over kunnen praten.”
Adam Brunsveld Actief

Actief in beeld