Uit & Thuis

Uit & Thuis

 

De locatie Uit & Thuis is gelegen op het erf van de boerderij. In een rustige, landelijke omgeving. In een gezellige, ontspannen sfeer ontvangen we hier onze deelnemers.

De locatie biedt mensen met (beginnende) geheugenproblemen, die behoefte hebben aan gezelschap, activiteiten en lotgenoten contact en een zinvolle dagbesteding. Tijdens uw aanwezigheid bij Uit & Thuis heeft de eventuele partner of mantelzorger even wat ruimte voor zichzelf.

In de sfeervol ingerichte huiskamer worden uiteenlopende activiteiten aangeboden, afgewisseld met activiteiten buiten (de deur). Tussen de middag wordt er gezamenlijk geluncht aan een gedekte tafel. Ook is er de mogelijkheid om even te ontspannen of een middagdutje te doen.

“Samen met de andere mensen die, net als mij,
wel eens dingen vergeten.
Dat schept een band”.

De activiteiten bieden de deelnemer een gevarieerde invulling van de dag en de mogelijkheid om het sociale netwerk te vergroten. Daarnaast is de begeleiding erop gericht om praktische, fysieke en mentale vaardigheden te onderhouden.

Dagprogramma en mogelijke activiteiten bij Uit & Thuis

Iedere morgen ontvangen we onze deelnemers in onze gezellige huiskamer, waar men onder het genot van een vers kopje koffie of thee met elkaar kan bijpraten, lachen en de dag doornemen. De dag bestaat doorgaans uit een kleine activiteit buiten (het erf) en een deel binnen in de huiskamer of op het terras van Uit & Thuis, zoals:   

Deelnemer aan het woord

‘Ik kijk er iedere week naar uit’
Ze werd getipt door haar kinderen. Of ze het leuk zou vinden om een dagje in de week Nova Uit & Thuis te bezoeken. Om wat meer mensen te ontmoetten, waarmee ze ook nog leuke uitstapjes zou gaan maken. Truus Jansen-Freriks (87) uit Babberich is blij dat ze de tip ter harte heeft genomen. “Ik vind het geweldig hier. De mensen begrijpen mij.” Nova Uit & Thuis biedt dagbesteding aan ouderen met beginnende geheugenproblemen. Dagelijks komt een groep deelnemers bij elkaar. Om samen koffie te drinken, spelletjes te doen, te lunchen en op stap te gaan. Truus Jansen-Freriks vindt het geweldig. Wij ontmoeten haar tijdens het koffiemoment, waar de deelnemers druk met elkaar in gesprek zijn. “Iedereen praat met elkaar overal over”, vertelt ze even laten. “Over luchtige dingen, serieuze zaken en leuke gebeurtenissen.” Het idee om Nova Uit & Thuis te bezoeken komt van haar kinderen. “Ik woon in Babberich zelfstandig. Ik ben ook lid van verenigingen, maar daar kun je niet het hele jaar naar toe. De kinderen vonden dat ik niet stilletjes thuis achter de tafel moest blijven zitten. Vandaar dat ze met dit voorstel kwamen. Ik ben er heel blij mee. Iedereen is vriendelijk tegen elkaar. Ook de begeleiders zijn heel aardig. Het leukste zijn de uitstapjes. Naar het Horsterpark in Duiven, naar de Rijnkade of met het voetveer naar Millingen. We gaan overal naar toe. Ook bij slecht weer is er altijd een programma. Ik kan daar echt van genieten. Die twee dagen hier zijn mijn vaste uitgaansdagen geworden. Daar komt niemand meer aan…”
Truus Jansen-Freriks Uit & Thuis

Uit & Thuis in beeld