Atelier

 

Het Atelier is gehuisvest in een pand gelegen aan de rand van het erf van de boerderij, in een rustige, landelijke omgeving. In een gezellige, ontspannen sfeer ontvangen we hier onze deelnemers.

De deelnemer heeft de mogelijkheid om in een ruim opgezet atelier zijn of haar creativiteit aan de dag te leggen, passend binnen de individuele mogelijkheden. De deelnemers houden zich bezig met gevarieerde werkzaamheden op het gebied van schilderen, tekenen, kleien, mozaïeken en vele andere creatieve activiteiten.

“De sfeer is heel gemoedelijk en alles gaat
ongedwongen. De begeleiding helpt je waar nodig.
Ik word hier echt vrolijk”.

De activiteiten bieden een afwisselende invulling van de dag en de mogelijkheid om het sociale netwerk te vergroten. Daarnaast wordt er begeleiding geboden om creatieve, praktische en fysieke, maar ook mentale en sociale vaardigheden te ontwikkelen en te onderhouden. Tussen de middag wordt er een gezamenlijke warme maaltijd voor en door de deelnemers bereid.

Dagprogramma en mogelijke werkzaamheden in het atelier

Iedere morgen ontvangen we onze deelnemers, waar men onder het genot van een vers kopje koffie of thee met elkaar kan bijpraten, lachen en de dag doornemen. Na de ontvangst nemen onze deelnemers gedurende de dag deel aan diverse creatieve activiteiten, zoals:

Deelnemer aan het woord

‘Ik voel me fijn bij Nova’
Thuis had hij steeds minder te doen. Na het wegvallen van zijn echtgenote woont Leo Godschalk (89) helemaal alleen in zijn Loilse woning. “Ik werd er gewoon een beetje depressief van, maar dat is allemaal verdwenen sinds ik twee keer in de week het Proathuus en het Atelier van Nova bezoek.” Wij ontmoeten Leo Godschalk in het Atelier. Hier komen mensen die behoefte hebben aan sociale contacten, maar ook de dag zinvol willen invullen. Bijvoorbeeld met creatieve activiteiten. “Ik ben altijd wel actief geweest. Ik maak graag puzzels, ben gek op mijn kleinkinderen en achterkleinkinderen en volg het voetbal op de voet. Daarnaast zong ik jarenlang in het kerkkoor. Nu de kerk in Loil gesloten is, bestaat het koor niet meer. Geleidelijk had ik steeds minder om handen en thuis zit je er maar alleen bij. Mijn kinderen komen echt wel langs, maar je wilt ook zelf wat ondernemen. Via de gemeente werd mijn dochter gewezen op Nova zorg en welzijn. Ik ben er een kijkje gaan nemen en vond het meteen leuk. Ik bezoek nu een dag in de week het Proathuus, waar we met zijn allen gezellig samen praten en actieve spelletjes doen. De andere dag ga ik aan de slag in het Atelier. Ik schilder en mozaïek graag. Het is leuk en gezellig. “Ik heb bijvoorbeeld een mooi schilderij van een hertje gemaakt. We maken er nu een lijstje om heen en dan hang ik ‘m thuis op.” Leo Godschalk geniet van zijn momenten in het Atelier. “Ik ben er echt door veranderd. Volgens mijn kinderen ben ik vrolijker geworden. Ik voel me fijn bij Nova.”
Leo Godschalk Atelier

Het atelier in beeld