Organisatie

Missie en visie

 

Het is onze missie om zinvolle dagbesteding te verzorgen, zonder werkdruk, afgestemd op de mogelijkheden van de individuele deelnemer. Uitgangspunt is een respectvolle omgang en begeleiding, die er toe leidt dat de deelnemer zo maximaal mogelijk maatschappelijk betrokken blijft. In een rustige, ruime omgeving is er alle ruimte om jezelf te zijn en erbij te horen.

 

Ondersteuning op maat, zinvolle werkzaamheden/activiteiten en begeleiding naar maximale participatie zijn hierin essentieel.

 

Nova zorg en welzijn is een zorgbedrijf voor dagbesteding, dat wordt gerund door een team van medewerkers en vrijwilligers met veel toewijding en passie. Inspelen op de wensen en mogelijkheden van de deelnemer loopt als een rode draad door onze organisatie.

 

Nova zorg en welzijn biedt dagbesteding sinds 2005 en is gevestigd op een boerderij aan de Rijndijk in Pannerden, een mooie, rustige plaats aan de rand van een natuurgebied op het Gelders Eiland.

 

Medewerkers

Nova is professioneel, zonder tussenlagen, georganiseerd. De afstand tussen deelnemer, vrijwilliger, medewerker en organisatie is daardoor klein. We werken met korte lijnen waardoor er snel en flexibel ingespeeld kan worden op (dringende) hulpvragen vanuit deelnemer, mantelzorger of gemeenten.

De grote betrokkenheid wordt door de mantelzorger(s), het thuisfront / woonbegeleiding als zeer prettig ervaren.

De medewerkers van Nova hebben, naast een relevante opleiding op mbo of hbo niveau, ruime ervaring in de welzijnssector. Tevens hebben zij affiniteit met ofwel de agrarische sector, houtbewerking of op het gebied van creativiteit.

Vrijwilligers

Nova is zeer gelukkig met het brede netwerk van vrijwilligers die zich graag inzetten voor de deelnemers en voor Nova als organisatie. Zij bieden een helpende hand bij diverse activiteiten en zijn een luisterend oor voor vele deelnemers. Dit is van grote meerwaarde.

 

Leerbedrijf

Nova is een erkend leerbedrijf voor een aantal specifieke zorgopleidingen op MBO 3, MBO 4 en HBO niveau.

Doelgroep

De deelnemers bij Nova zijn onder te verdelen in de volgende 3 doelgroepen:

De deelnemers zijn afkomstig uit de gemeenten Zevenaar, Montferland, Duiven, Westervoort, Doesburg en Lingewaard.

Locaties

Nova heeft 6 locaties van waaruit diverse activiteiten plaatsvinden. Dit zijn:

Alle locaties zijn op of aan het erf gelegen.

Openingstijden

Nova biedt dagbesteding van maandag t/m vrijdag van 09.15 uur tot 16.15 uur. Op zaterdag en zondag is Nova gesloten.