Proefplaatsing en start

Proefplaatsing en start

 

Om in aanmerking te komen voor dagbesteding bij Nova is een indicatie vereist. Dit kan vanuit de Wet Langdurige Zorg (Wlz) of vanuit het gemeentelijke domein (Wmo). Daarnaast is het mogelijk om zorg af te nemen op basis van een PGB of als particulier. Ook als u nog geen indicatie heeft kunt u zich aanmelden bij Nova. Onze intake-medewerkers kunnen u vertellen over de mogelijkheden.

Wanneer u kennis met Nova wilt maken kunt u bellen met het algemene nummer 0316-372902 of een mail sturen naar info@novazorgenwelzijn.nl. We plannen een afspraak in voor een kennismakingsgesprek (intake) en rondleiding.

Een proefdag behoort tot de mogelijkheden. We gaan u dan inplannen bij de gewenste locatie en, indien gewenst, in het vervoer. Nova biedt nieuwe deelnemers de mogelijkheid om maximaal vier weken op proef deel te nemen aan dagbesteding bij Nova in overleg met de betreffende gemeente.

 

Is er een wachttijd?

Nova streeft naar een vlotte instroom en doet er alles aan om de zorgvraag van de deelnemer zo snel mogelijk in te vullen. In de meeste gevallen gaat dit voorspoedig. In sommige gevallen is er nog geen plek vrij op de gewenste groep of dag. Samen met u zoeken we naar een passende oplossing tot er plek is op de gewenste groep en/of dag(en). Op deze manier zorgen we er samen voor dat u toch direct wordt geholpen.