Wim Dieker kletst wat af in het Proathuus

‘Fijn om onder de mensen te zijn’

De sfeer is ontspannen, er wordt ook vandaag weer veel gelachen en natuurlijk veel gepraat. Het heet niet voor niets het Proathuus. Hier komen ouderen met geheugenproblemen bij elkaar voor een stuk dagbesteding. Zoals Wim Dieker (86) uit Loil.

Hij is één van de trouwe bezoekers. “Ik ben niet zo goed meer ter been en kom daardoor wat moeilijker de deur uit”, vertelt hij. “Daarom ben ik blij dat ik naar het Proathuus kan gaan. We worden hier altijd prima verzorgd door de begeleiders. De koffie staat al klaar als we binnenkomen. Mooi toch!”
Wim Dieker komt drie dagen in de week. “’s Morgens nemen we de nieuwtjes door. Na de warme maaltijd staat er vaak een leuke activiteit op het programma. Een quiz, een spel, een wandeling. Het kan van alles zijn. Het leuke is dat je er hier ook gewoon even uit kunt lopen samen met je begeleider. Even naar de dieren, op het land of in de groentekas kijken. Dat vind ik leuk. Ik ben van geboorte een boerenzoon en vind het leuk om met de mensen die hier buiten werken te praten. Je komt hier echt niets tekort. Wat ik het leukste vind aan het Proathuus? Dat je andere mensen ontmoet en gewoon een beetje ‘dom met elkaar ouwehoert’, haha.”