Theo Jacobs geniet op de Zorgboerderij

‘Leuk om in de buitenlucht te zijn’

Dieren in de wei, een moestuin met groenten en een kas waar plantjes in worden opgekweekt. Theo Jacobs (65) voelt zich helemaal thuis op de Zorgboerderij van Nova. Zonder enige werkdruk gaat hij drie keer in de week aan de slag op het land. “Ik vind het geweldig.”

Vooral de rustige en sfeervolle omgeving spreekt hem aan. Net als de werkzaamheden. “Je kunt hier van alles doen. De schapen verzorgen, de kippen eten geven en de pony wat aandacht schenken. Zelf ben ik het liefst op het land bezig. Ik ben een buitenmens en wil in de natuur zijn. We krijgen geen opdrachten, maar pakken gewoon op wat ons voor de voeten komt. Bemesten van de grond, onkruid wieden, graskantjes afsteken. Ik doe het allemaal met veel plezier. Het is vooral leuk om er samen met anderen iets moois van te maken. En je bepaalt zelf wat je doet. Zo blijf ik na het eten altijd even aan tafel zitten. Beetje puzzelen. Dat is leuk en goed om mijn geheugen te trainen.”

Theo is te spreken over de mooie omgeving van de Zorgboerderij. “Het is echt prachtig hier. Het weitje met dieren zorgt voor een gezellige boerensfeer. Dat bevalt me wel. Hier is altijd wel wat te doen. Gezellig hoor.”