Proathuus

Het Proathuus biedt in een rustige omgeving een gevarieerde dagbesteding aan ouderen met geheugenproblemen, die behoefte hebben aan gezelschap, geborgenheid en gezelligheid. Dit vindt plaats onder professionele begeleiding.

De deelnemer
U bent een thuiswonende oudere met geheugenproblemen die behoefte heeft aan gezelschap en een zinvolle daginvulling.

De locatie
Het Proathuus is gelegen op het erf van Nova. In een rustige landelijke omgeving. In een huiselijke ongedwongen sfeer ontvangen we onze deelnemers.

Nova Proathuus biedt u
We bieden dagelijks een gevarieerd programma met veel ruimte voor de behoeften en wensen van onze deelnemer.

De activiteiten bieden u als deelnemer een afwisselende invulling van de dag en de mogelijkheid om het sociale netwerk te vergroten. Daarnaast begeleiden we u om uw praktische en fysieke vaardigheden te onderhouden.

Tijdens uw aanwezigheid op het Praothuus heeft uw eventuele partner of mantelzorger wat ruimte voor zichzelf.

Dagprogramma
Iedere morgen ontvangen wij onze deelnemers in onze gezellige huiskamer,
waar men onder het genot van een vers kopje koffie of thee met elkaar kan bijpraten, lachen en de dag doornemen. Na de ontvangst kunnen onze deelnemers gedurende de dag deelnemen aan en genieten van afwisselende activiteiten als het doornemen van de krant, een lezing over een interessant onderwerp, het spelen van een gezelschapsspel of een rondgang over het erf en langs de dieren.

In de huiskamer kan men heerlijk ontspannen. Ook is er de mogelijkheid om een middagdutje te doen. Tussen de middag is er een gezamenlijke lunch.