Over Nova Uit & Thuis

Nova Uit & Thuis biedt in een rustige omgeving gevarieerde dagbesteding aan ouderen met (beginnende) geheugenproblemen, die behoefte hebben aan gezelschap, een gezellige sfeer en graag bezig willen blijven. Dit vindt plaats onder professionele begeleiding.

De deelnemer

U bent een thuiswonende oudere met (beginnende) geheugenproblemen die behoefte heeft aan gezelschap en nog graag bezig wil blijven.

De locatie

Nova Uit & Thuis  is gelegen aan de rand van het erf van Nova zorg en welzijn. In een rustige landelijke omgeving. In een huiselijke en ongedwongen sfeer ontvangen we onze deelnemers.

Nova Uit & Thuis biedt u

We bieden dagelijks een gevarieerd programma met veel ruimte voor de behoeften en wensen van onze deelnemers. De activiteiten, zowel binnen als buiten, bieden u als deelnemer een afwisselende dag en de mogelijkheid om uw sociale netwerk te vergroten. Daarnaast begeleiden we u om praktische en fysieke vaardigheden te onderhouden.

Tijdens uw aanwezigheid bij Nova Uit & Thuis heeft uw eventuele partner of mantelzorger wat ruimte voor zichzelf.

Dagprogramma

Iedere morgen ontvangen wij onze deelnemers in onze gezellige huiskamer, waar men onder het genot van een vers kopje koffie of thee met elkaar kan bijpraten.

Ook is er tijd en ruimte voor een persoonlijk gesprek indien u dat wenst.

Na de ontvangst kunnen onze deelnemers gedurende de dag deelnemen aan en genieten van afwisselende activiteiten als het doornemen van de krant, het maken van een wandeling, een creatieve activiteit, erop uit met de bus, het spelen van een gezelschapsspel, enzovoort.

In onze sfeervol ingerichte huiskamer kunnen onze deelnemers zich heerlijk ontspannen. Ook is er de mogelijkheid om een middagdutje te doen. Tussen de middag is er een gezamenlijke lunch.