Over het Atelier

Het atelier is gehuisvest in een pand gelegen op het erf. Hier heeft de Nova deelnemer de mogelijkheid om in ruim opgezette ruimten zijn of haar creativiteit aan de dag te leggen. De activiteiten die de deelnemer volgt passen binnen zijn/haar eigen mogelijkheden.

De deelnemers houden zich bezig met gevarieerde werkzaamheden op het gebied van houtbewerking, schilderen, tekenen, kleien, naaien, mozaïeken en vele andere creatieve activiteiten.

De deelnemer

U bent thuiswonend of verblijft in een zorginstelling en uw leeftijd is tussen de 18 en 95 jaar. U heeft behoefte aan sociale contacten en een zinvolle invulling van de dag middels creatieve activiteiten.

De locatie

Het atelier is gelegen op het erf van Nova. In een rustige, landelijke omgeving. In een gezellige en ontspannen sfeer ontvangen we onze deelnemers.

Het atelier biedt u
Het atelier biedt u een interessante daginvulling die plaatsvindt in een ruim opgezet atelier. We bieden een gevarieerd programma met veel ruimte voor de behoeften en wensen van onze deelnemer.

De activiteiten bieden u als deelnemer een afwisselende invulling van de dag en de mogelijkheid om het sociale netwerk te vergroten. Daarnaast begeleiden we u om uw creatieve en praktische, maar ook mentale en sociale vaardigheden te ontwikkelen en te onderhouden.

Dagprogramma

Iedere morgen ontvangen we onze deelnemers in de gezellige keuken, waar men onder het genot van een vers kopje koffie of thee met elkaar kan bijpraten, lachen en de dag doornemen. Na de ontvangst kunnen onze deelnemers gedurende de dag deelnemen aan diverse creatieve activiteiten afgestemd op de individuele mogelijkheden van de deelnemers onder professionele begeleiding. Tussen de middag is er een gezamenlijke warme maaltijd voor en door deelnemers bereidt.

Mogelijke werkzaamheden op het atelier:

  • naar eigen idee en mogelijkheid tekenen en schilderen met diverse soorten materialen;
  • mozaïeken, voorwerpen (zoals pallets) beschilderen, marmeren, kaarten maken, naaien, haken, breien;
  • meubels oppimpen door te schuren en te verven;
  • boetseren op onze grote boetseerafdeling met draaischijf en een eigen oven;
  • maar ook andere creatieve voorstellen die je zelf bedenkt evt. met behulp van begeleiding zijn van harte welkom; 
  • wekelijks is er op een vast moment een fotoclub die op pad gaat, maar ook foto’s bewerkt op de computer;
  • het verzorgen van de binnenruimtes en andere huishoudelijke werkzaamheden: zoals koffie en thee zetten, boodschappen doen en koken met verse groenten uit eigen moestuin.

De ondersteuning vindt plaats door mensen met opleiding en ervaring in de zorg én met een creatieve achtergrond.

Gedurende de week zijn er mogelijkheden om te sporten (onder begeleiding) op sportpark/sportschool “Pauwengaard”. Ook is er een mogelijkheid om deel te nemen aan de fotoclub. Daarnaast kun je zelf ook altijd met nieuwe ideeën komen. Wij kijken dan of deze uitvoerbaar zijn.