Over de Zorgboerderij

Het boerenbedrijf is een agrarisch bedrijf dat al meer dan een eeuw aan de Rijndijk in Pannerden is gelegen. Een mooie plaats aan de rand van een natuurgebied op het Gelders eiland.

De Zorgboerderij is een dagbestedingslocatie waar deelnemers begeleid een passende dag beleven.

Deelnemers worden geactiveerd door het uitvoeren van taken en werkzaamheden gelieerd aan een agrarische setting.

Er worden verschillende soorten dieren gehouden en groente, fruit, bloemen en planten gekweekt en verkocht.

De deelnemer

U bent thuiswonend of verblijft in een zorginstelling en uw leeftijd is tussen de 18 en 95 jaar. U heeft behoefte aan sociale contacten en een zinvolle invulling van de dag middels binnen- en buitenactiviteiten.

De locatie

De Zorgboerderij is gelegen aan de Rijndijk 2 te Pannerden. In een rustige, landelijke omgeving. In een gezellige en ontspannen sfeer ontvangen we onze deelnemers.

De Zorgboerderij biedt u

De Zorgboerderij biedt u een interessante daginvulling die in de boerenkeuken, de stallen, de kas en vooral buiten plaatsvindt.

We bieden dagelijkse een gevarieerd programma met veel ruimte voor de behoeften en wensen van onze deelnemers.

De activiteiten bieden u als deelnemer een afwisselende invulling van de dag en de mogelijkheid om uw sociale netwerk te vergroten. Daarnaast begeleiden we u om uw praktische en fysieke, maar ook mentale en sociale vaardigheden te ontwikkelen en onderhouden.

Dagprogramma

Iedere morgen ontvangen we onze deelnemers in onze gezellige boerenkeuken, waar men onder het genot van een vers kopje koffie of thee met elkaar kan bijpraten, lachen en de dag doornemen. Na de ontvangst nemen onze deelnemers gedurende de dag deel aan de diverse werkzaamheden op de boerderij. Tussen de middag is er een gezamenlijke warme maaltijd voor en door deelnemers bereidt.

_DSC7353

Mogelijke werkzaamheden op de zorgboerderij:

  • kalfjes, schapen, geiten, kippen, konijnen en de pony voeren en verzorgen.
  • in de moestuin en kniptuin schoffelen, takken knippen, gras maaien.
  • in de kas planten opkweken, in potjes poten, uitpoten en water geven.
  • groenten en fruit oogsten, noten rapen, komkommers, tomaten, bramen enzovoort plukken. Groenten uit de kas en in de moestuin geoogste producten mogen door de deelnemers ook mee naar huis worden genomen.
  • het verzorgen van de binnenruimtes en andere huishoudelijke werkzaamheden: zoals koffie en thee zetten, boodschappen doen en koken met verse groenten uit eigen moestuin.

De ondersteuning vindt plaats door mensen met opleiding en ervaring in de zorg én een agrarische achtergrond.

Gedurende de week zijn er mogelijkheden om te sporten (onder begeleiding) op sportpark “Paauwengaard”. Daarnaast kun je zelf ook altijd met nieuwe ideeën komen. Wij kijken dan of deze uitvoerbaar zijn.[/vc_column_text]