Otje Vijfschaft (55) krijgt zelfvertrouwen bij het Atelier

‘Ik word hier echt vrolijk’

Er hangen prachtige kunstwerken aan de wand. In het atelier leven de deelnemers zich creatief uit. Breien, schilderen, boetseren, mozaïeken. Het kan allemaal. Ook Otje Vijfschaft (55) uit Duiven steekt de handen graag uit de mouwen.

Otje heeft een lichte beperking en is dolblij met de kans die ze krijgt in het atelier. “Ik durfde mijn huis amper uit te komen en hield de gordijnen altijd dicht. Dankzij het atelier moet ik er echt uit en kom ik onder de mensen. Dat blijkt te werken en het is goed voor mijn zelfvertrouwen. Ik kom hier drie dagen in de week en vermaak me prima. Ik merk dat het thuis nu ook makkelijker gaat.”
Onder professionele begeleiding van schilders en creatieve therapeuten gaan de mensen iedere dag aan de slag. Met als resultaat fraaie kunstwerken, die weer verkocht worden. Veel verborgen talenten komen hier aan het licht. “De sfeer is heel gemoedelijk en alles gaat ongedwongen. De begeleiding helpt je waar nodig. Ik word hier echt vrolijk.”

Naast de creatieve activiteiten runt de groep een eigen huishouding. Er wordt gekookt, de boodschappen worden in de plaatselijke supermarkt gehaald en de ruimte wordt schoongehouden. “We werken prima samen en je leert veel nieuwe mensen kennen. Mooi toch.”