Nova Actief

Nova Actief biedt een actieve en gevarieerde dagbesteding aan actieve ouderen met (beginnende) geheugenproblemen, die behoefte hebben aan gezelschap, activiteiten en lotgenoten contact.

De activiteiten op het gebied van o.a. muziek, literatuur, kunst en film vinden plaats in een huiselijke omgeving. Daarnaast gaan we op pad voor excursies en museumbezoek. Ook vinden er weekendactiviteiten plaats zoals het bezoeken van concerten, braderieën enz.

De deelnemer
U bent een thuiswonende actieve oudere met (beginnende) geheugenproblemen die behoefte heeft om actief bezig te blijven.

De locatie

Nova Actief is gelegen op het erf van Nova Zorg en Welzijn. In een rustige, landelijke omgeving. In een gezellige en ontspannen sfeer ontvangen we onze deelnemers.

Nova Actief biedt u
Nova Actief biedt activiteiten die in een huiselijke sfeer plaatsvinden, maar ook bestaan uit het samen er op uit trekken. Activiteiten ondernemen waar natuur en cultuur centraal staan. Er worden zowel binnen – als buitenactiviteiten aangeboden.

We bieden dagelijks een gevarieerd programma met veel ruimte voor de behoeften en wensen van onze deelnemer. De activiteiten bieden u als deelnemer een afwisselende invulling van de dag en de mogelijkheid om uw sociale netwerk te vergroten. Daarnaast begeleiden we u om praktische en fysieke vaardigheden te onderhouden.

Tijdens uw aanwezigheid bij Nova Actief heeft de eventuele partner of mantelzorger even wat ruimte voor zichzelf.

Dagprogramma
Iedere morgen ontvangen we de deelnemers in de gezellige huiskamer, waar men onder het genot van een vers kopje koffie en thee even met elkaar kan praten, lachen en de dag door kan nemen. Ook is er tijd en ruimte voor een persoonlijk gesprek indien u dat wenst.

Na de ontvangst kunnen onze deelnemers gedurende de dag deelnemen aan en genieten van afwisselende activiteiten op het gebied van o.a. muziek, cultuur, natuur, literatuur, kunst en film.

Ook organiseren we excursies, maken we natuurwandelingen, bezoeken we diverse musea, wonen we muzikale optredens bij en drinken we een kopje koffie in een gezellig cafeetje.

In onze huiskamer kunt u heerlijk ontspannen. Tussen de middag is er een gezamenlijke lunch.

Daarnaast kunt u deelnemen aan speciale activiteiten in het weekend waarvoor u zich kunt inschrijven.