Houtwerkplaats

De Houtwerkplaats is gehuisvest in een pand gelegen op het erf van Nova. Hier heeft de deelnemer de mogelijkheid om in ruim opgezette ruimten zijn of haar creativiteit op houtgebied aan de dag te leggen. Ook hier geldt dat de activiteiten die de cliënt volgt passen binnen de eigen mogelijkheden.

Deelnemers worden geactiveerd door het uitvoeren van taken en werkzaamheden op het gebied van houtbewerking, schilderen en ontwerpen van nieuwe producten enz. Zie Novahoutwerkplaats.nl.

De deelnemer

U bent thuiswonend of verblijft in een zorginstelling en u bent tussen de 18 en 95 jaar oud. U heeft behoefte aan sociale contacten en een zinvolle invulling van uw dag middels activiteiten op het gebied van hout.

De locatie

De activiteiten worden georganiseerd vanuit onze locatie aan de Vlijtweg 6a te Pannerden. De locatie fungeert als thuishaven voor de ruime houtwerkplaats.

De Houtwerkplaats biedt u

De Houtwerkplaats biedt u een interessante daginvulling die in de ruim opgezette houtwerkplaats plaatsvindt.

We bieden dagelijks een gevarieerd programma met veel ruimte voor de behoeften en wensen van onze deelnemer.

De activiteiten bieden u als deelnemer een afwisselende invulling van de dag en de mogelijkheid om het sociale netwerk te vergroten. Daarnaast begeleiden we u om uw creatieve en praktische, maar ook mentale en sociale vaardigheden te ontwikkelen en te onderhouden.

Dagprogramma

Iedere morgen ontvangen wij onze deelnemers in de keuken van de houtwerkplaats, waar men onder het genot van een vers kopje koffie of thee met elkaar kan bijpraten, lachen en de dag doornemen. Na de ontvangst kunnen onze deelnemers gedurende de dag deelnemen aan diverse houtwerkzaamheden die afgestemd zijn op de individuele mogelijkheden. Tussen de middag is er een gezamenlijke warme maaltijd voor en door deelnemers bereidt.

Mogelijke werkzaamheden op de Houtwerkplaats:

  • het maken van (tuin)meubelen zoals stoelen, banken en tafels;
  • het maken van plantenbakken, speelhuisjes, kippenren;
  • het draaien van schotels, kaarsenstandaard en lampenvoet op de draaibank;
  • het schuren en schilderen van hout;
  • het maken van kleinere producten zoals verjaardagskalender, vogelhuisjes, lampenkappen;
  • maar ook eigen ontwerpen en voorstellen die u doet zijn van harte welkom

De ondersteuning vindt plaats door mensen met een opleiding en ervaring in de zorg én het vervaardigen van houtproducten. Samen maken we kwaliteitsproducten die zeer worden gewaardeerd. Een ieder kan hier binnen zijn/haar eigen niveau en vaardigheden een steentje bijdragen.

Wat is er mooier dan zelf een kwaliteitsproduct te maken in een rustige omgeving waarbij de individuele mogelijkheden centraal staan én waar begrip en ruimte is.

Gedurende de week zijn er mogelijkheden om te sporten (onder begeleiding) op sportpark/sportschool “Pauwengaard”. Ook is er een mogelijkheid om deel te nemen aan de fotoclub. Daarnaast kunt u zelf ook altijd met nieuwe ideeën komen. Wij kijken dan of deze uitvoerbaar zijn.Onze handgemaakte houtproducten voor binnen én buiten worden verkocht via
internet en vanuit onze showroom aan de Vlijtweg 6a in Pannerden.

Het actuele productaanbod treft u aan op: www.novahoutwerkplaats.nl

DSC7149