Fred Budel (55) kan zijn hobby uitoefenen bij Nova Houtwerkplaats

‘Op mijn eigen tempo meubels maken’

Sinds hij naar de Houtwerkplaats gaat, is Fred Budel uit Zevenaar weer helemaal opgebloeid. Hij maakt meubels, vogelhuisjes en lampen, maar bedenkt net zo makkelijk nieuwe producten. “Ik heb twee rechterhanden en die komen hier mooi van pas.”

Fred Budel (55) heeft een bipolaire stoornis waardoor hij soms manisch depressief is. Zijn werk als vrachtwagenchauffeur kan hij niet meer uitoefenen. Toch wil hij zich graag nuttig maken. “Een vriend gaf me de tip om hier eens te gaan kijken”, vertelt Fred. “Een gouden tip. Ik ben erg handig. Ik kan van metaal en hout alles maken. Ik denk dat ik dat heb meegekregen van mijn vader. Die was smid. Het zit in de genen. Het mooie van werken in de houtwerkplaats is dat er geen druk op zit, Je kunt rustig op je eigen tempo aan de slag en ondertussen een praatje maken.”

Fred is blij met de ongedwongen sfeer: “De mensen die ons begeleiden zijn heel vriendelijk, behulpzaam en professioneel. Er is een meubelmaker voor vakgerichte tips, maar er is ook voldoende begeleiding voor als je ergens mee zit. Dat is prettig.”
Fred Budel komt op dinsdag- en vrijdagmorgen bij de houtwerkplaats. “Op maandag help ik mijn zus op de boerderij in Pannerden. Gras maaien, kersen plukken. Noem maar op. Ik ben graag bezig.”