De kosten en eigen bijdrage

Nova levert zorg op maat, afhankelijk van de zorgvraag en zorgwensen. U heeft een indicatie of wil er één aanvragen voor begeleiding groep en eventueel een vervoersindicatie. Dit kan in de WMO bij uw gemeente. U kunt uzelf aanmelden voor dagbesteding via een meldformulier te vinden op de gemeentelijke website of door te bellen naar het WMO loket van uw gemeente.

Daarnaast kunt u bij het CIZ een WLZ (wet langdurige zorg) indicatie  aanvragen.

Beiden indicaties kunnen worden aangevraagd  op basis van Zorg in Natura (ZIN) of een persoonsgebonden budget (PGB).

De gemeente en het zorgkantoor kunnen afhankelijk van uw situatie een eigen bijdrage vragen. Per 1 januari 2021 is de eigen bijdrage voor hulp en ondersteuning vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) niet meer inkomensafhankelijk. Iedereen betaalt dan maximaal € 19,00 per maand. U kunt via de website www.hetcak.nl een rekenhulp invullen waarmee u kunt uitrekenen of u een eigen bijdrage moet betalen. U kunt ook bellen met het CAK 0800-1925. Wanneer u bij Nova start met een indicatie krijgt u automatisch bericht van het CAK betreffende uw eigen bijdrage.

Wanneer u gebruik wilt maken van sportschool De Pauwengaard dient u hiervoor een individueel, onbeperkt abonnement van de Pauwengaard aan te schaffen. De kosten hiervan bedragen 15,00 euro per maand.

Behalve voor de maanden juli en augustus omdat de Pauwengaard dan gesloten is. Voor een abonnement kunt u zich aanmelden en afmelden (1 maand opzegtermijn) bij de begeleiding van Nova.

Wanneer u wilt deelnemen aan Nova Actief, die jaarlijks veel museums bezoeken en u heeft nog niet standaard een museumjaarkaart dan dient u een museumjaarkaart op uw naam aan te schaffen (in 2020: 64,90 euro). Hierbij kan de begeleiding van Nova Actief u ondersteunen.

Heeft u vragen over hoe het in zijn werk gaat. Onze medewerkers helpen u graag op weg. Neem contact met ons op via info@novazorgenwelzijn.nl of telefonisch via 0316-372902.